Woning isoleren Lummen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Lummen? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van een investering als isolatie van binnenmuren en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Lummen. Je kunt denken aan onderwerpen als kieren dichten en PIR isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-lummen-3560

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieLimburg
GemeenteLummen
Postcode3560
Gasverbruik21.860 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€166,01

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna ontdek jij de meest populaire toepassingen om een woning in Lummen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lummen is goed te betalen (rond de € 750 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €240 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De prijzen zijn zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Lummen kost om en nabij de €5350. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12700. De winst is circa €830 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we verscheidene alternatieve mogelijkheden. Hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Lummen (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Lummen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Lummen. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€675
(€7350)
€1000
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€195
(€1950)
€380
(€3000)
Spouwmuur€370
(€1425)
€590
(€2075)
€915
(€3275)
HR++ glas€245
(€1850)
€275
(€3200)
€360
(€4750)
isolatie lummen 3560

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Lummen?

Waarom zou ik mijn huis in Lummen isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Luminus of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875 en geeft een besparing van €280 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Lummen

Via de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op subsidie? De speciale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Lummen in dit verhaal kan kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Lummen
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Lummen wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lummen voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Lummen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een optimale leefomgeving en bespaart veel energie. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment