Woning isoleren Heusden-Zolder

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heusden-Zolder? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een isolatiemaatregel als bijv. tussenwanden isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Heusden-Zolder. We staan stil bij onderwerpen als muren isoleren en lambda waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-heusden-zolder-3550

 • Supersnel terugverdient
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Rust en comfort in huis
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteHeusden-Zolder
Postcode3550
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina achterhaal je de populairste acties om je woning in Heusden-Zolder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Heusden-Zolder is betaalbaar (vanaf zo’n € 760 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €210 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1950 en je bespaart al snel €225 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Heusden-Zolder kost je zo’n €4550. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het rendement is al snel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €12500. Je profiteert van circa €760, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we meerdere rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de populairste oplossingen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Heusden-Zolder (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige samenleving? Isoleren van de woning in Heusden-Zolder kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €975 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de verwachte kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Heusden-Zolder. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€855
(€6600)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€235
(€2550)
€370
(€2750)
Spouwmuur€390
(€1700)
€440
(€2600)
€840
(€3100)
HR++ glas€235
(€2200)
€275
(€4250)
€380
(€4525)
isolatie heusden-zolder 3550

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Heusden-Zolder?

Wat is het voordeel van mijn woning in Heusden-Zolder isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieaanbieder als Engie of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3700 en geeft een besparing van €290, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hieronder bekijk je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Heusden-Zolder

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Heusden-Zolder meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heusden-Zolder
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Heusden-Zolder wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Geholpen door een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Heusden-Zolder voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Heusden-Zolder. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment