Woning isoleren Gougnies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Gougnies? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via enkele acties zoals de spouw isoleren of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze pagina ontdek je diverse informatie over isolatie Gougnies. Bijvoorbeeld thema’s als warmtereflecterende folie en XPS Isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-gougnies-6280

 • Besparen op energiekosten
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Minder last van lawaai van straat
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode6280
Gasverbruik20.110 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€159,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf check je de meest rendabele acties om een woning in Gougnies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gougnies is goed te betalen (vanaf € 720 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €205 (jaarlijkst, prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €235 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gougnies kost plusminus €5600. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1050. De potentiële besparing ligt op €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het rendement is plusminus €800 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande zien we nog meer alternatieve alternatieven. In de volgende paragraaf benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Gougnies (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Gougnies is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. Dat komt neer op €925 per jaar. Op deze pagina komen we met de totale prijs op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Gougnies. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€855
(€7050)
€920
(€9700)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€285
(€2600)
€310
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1400)
€460
(€2475)
€855
(€3025)
HR++ glas€200
(€2075)
€335
(€4025)
€355
(€5175)
isolatie gougnies 6280

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Meer weten over het isolatiebedrijf in Gougnies?

Waarom juist nu mijn huis in Gougnies isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en geeft een besparing van €265 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Handy Home, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Gerpinnes

Met hulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gerpinnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gerpinnes
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Gougnies wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Gougnies voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Gougnies. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment