Woning isoleren Saint-Amand

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Saint-Amand? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Saint-Amand. Je komt meer te weten over onderwerpen als de spouw isoleren en PIR isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-saint-amand-6221

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Snel te plaatsen
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode6221
Gasverbruik23.950 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€180,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand tref je de meest rendabele methodes om jouw woning in Saint-Amand te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Saint-Amand is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 920 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €225 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart al snel €245, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Saint-Amand kost +/- €5800. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Het rendement is ongeveer €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Saint-Amand (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Saint-Amand is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 op jaarbasis. Onderstaand tref je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Amand. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4150)
€805
(€7450)
€960
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€205
(€1550)
€345
(€2700)
Spouwmuur€195
(€1225)
€740
(€1975)
€810
(€3175)
HR++ glas€215
(€2150)
€295
(€3625)
€425
(€4450)
isolatie saint-amand 6221

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Saint-Amand?

Waarom zou ik mijn woning in Saint-Amand isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Mede is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3375, dat betekent een winst van 315 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor komt u erachter waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grote investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verschillende soorten materialen. Hieronder bekijk je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over de huidige isolatiepremie in Fleurus

Met behulp van een speciale premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Fleurus meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, vloer of gevel. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Saint-Amand wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. D.m.v. een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Saint-Amand voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Saint-Amand. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal klimaat in huis. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment