Woning isoleren Viesville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Viesville? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen als isolatie van de garage en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je handige informatie over isolatie Viesville. Je leest uitvoerig over zaken als warmtereflecterende folie en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-viesville-6230

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Duurzame investering
 • Minder last van lawaai van straat
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode6230
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€157,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om je woning in Viesville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Viesville kan erg voordelig (al vanaf € 850 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1875 en de besparing loopt op tot €185 per jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, icynene, dekens, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Viesville kost plusminus €4850. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1000. De besparing loopt op tot €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op pakweg €990 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0zien we allerlei vaak toegepaste oplossingen. Hieronder vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Viesville (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van een woning in Viesville is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2525 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 p/jaar. Op deze website ontdek je de hoogte van de investering als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Viesville. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3800)
€755
(€5750)
€940
(€9800)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€210
(€1900)
€335
(€3250)
Spouwmuur€400
(€1050)
€440
(€2125)
€935
(€3675)
HR++ glas€245
(€2875)
€270
(€3525)
€435
(€5350)
isolatie viesville 6230

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Viesville?

Waarom zou ik mijn woning in Viesville isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als OCTA+ of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125, dat betekent een winst van 300 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Diepgaande investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder komen we met meer info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Pont-À-Celles

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Pont-À-Celles kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Viesville wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Viesville voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Viesville. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen bieden jou een optimale leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment