Woning isoleren Gerpinnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gerpinnes? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een aantal stappen als bijv. spouwmuren isoleren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met uitgebreide informatie over isolatie Gerpinnes. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals naden en kieren dichten en koudeval. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-gerpinnes-6280

 • Aantrekkelijk rendement
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder geluid van buiten
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieHenegouwen
GemeenteGerpinnes
Postcode6280
Gasverbruik23.560 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€178,72

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk je de meest toegepaste werkzaamheden om een woning in Gerpinnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gerpinnes is goed te betalen beginnend bij € 950 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €250 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Gerpinnes kost om en nabij de €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1160. De potentiële besparing ligt op €720 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. De winst is grofweg €910 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er diverse alternatieve vormen. In het gedeelte hieronder behandelen we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Gerpinnes (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en een energiezuinige wereld? Isoleren van de woning in Gerpinnes kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De besparing komt neer op €950 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Gerpinnes. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4000)
€575
(€7150)
€920
(€9900)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€295
(€2050)
€400
(€3300)
Spouwmuur€310
(€1150)
€500
(€1925)
€810
(€3625)
HR++ glas€225
(€2200)
€300
(€3550)
€435
(€5025)
isolatie gerpinnes 6280

Erkende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • HPX
 • Eurofast
 • Recticel
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Gerpinnes?

Waarom juist nu mijn huis in Gerpinnes isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125 en dat bespaart tot €315 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige maatregelen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Brico, Gamma, Handy Home, Dema, Big Mat, Mr. Bricolage. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Gerpinnes

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gerpinnes aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gerpinnes
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gerpinnes wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Gerpinnes voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Gerpinnes. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment