Woning isoleren Pironchamps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Pironchamps? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen als bodemisolatie of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je bruikbare informatie over isolatie Pironchamps. Dit kan gaan om onderwerpen als buitenmuren isoleren en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-pironchamps-6240

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieHenegouwen
GemeenteFarciennes
Postcode6240
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€158,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop lees jij de meest rendabele werkzaamheden om een woning in Pironchamps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Pironchamps is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 760 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1950 en de potentiële besparing ligt op €205, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Pironchamps kost plusminus €4800. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het voordeel is grofweg €750 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we diverse vaak toegepaste uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Pironchamps (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een groenere wereld? Isoleren van jouw woning in Pironchamps kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1350 p/jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiespecialist in Pironchamps. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€595
(€7500)
€950
(€8350)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€210
(€1950)
€305
(€3150)
Spouwmuur€390
(€1650)
€660
(€2400)
€875
(€3000)
HR++ glas€220
(€2525)
€270
(€3575)
€420
(€4750)
isolatie pironchamps 6240

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Pironchamps?

Waarom zou ik mijn woning in Pironchamps isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325 en besparen tot €205 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Farciennes

Met hulp van de huidige premies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Farciennes aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Farciennes
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Door middel van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Pironchamps wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Pironchamps voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Pironchamps. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren in een aangename warme woning en maken dat je minder energie gebruikt. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment