Woning isoleren Wagnelée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wagnelée? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van enkele acties als isolatie van muren en dakkapel isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Wagnelée. We gaan aan de slag met items als isolatie van de binnengevel en houtwol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-wagnelee-6223

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteFleurus
Postcode6223
Gasverbruik23.970 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€180,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf zie je de aantrekkelijkste acties om je woning in Wagnelée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Wagnelée is goed te betalen (om en nabij de € 770 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn zo’n €1700 en het bespaart circa €230 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wagnelée kost +/- €5500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1140. Het rendement is al snel €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op plusminus €890 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zijn er nog enkele mogelijke oplossingen. In het gedeelte hierna bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Wagnelée (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Wagnelée kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2400 m3. De besparing komt neer op €1300 per jaar. Hieronder kijken we naar de totale kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Wagnelée. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3900)
€625
(€6650)
€1130
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€255
(€2350)
€350
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1400)
€430
(€2775)
€830
(€3475)
HR++ glas€195
(€2075)
€330
(€3950)
€385
(€5100)
isolatie wagnelee 6223

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Wagnelée?

Waarom zou ik mijn huis in Wagnelée isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3975 en geeft een besparing van €320 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Hieronder check je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Hubo, Dema, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over isolatiepremie in Fleurus

Door te profiteren van een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Fleurus aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Fleurus
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Gebruikmakend van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Wagnelée wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Wagnelée voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Wagnelée. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment