Woning isoleren Luttre

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Luttre? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld schuin dak isoleren en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je handige informatie over isolatie Luttre. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van muren en condensvorming. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-luttre-6238

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Vocht absorberend vermogen
 • Groene investering
 • Beperking geluiden van buiten
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieHenegouwen
GemeentePont-À-Celles
Postcode6238
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€158,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna achterhaal je de interessantste stappen om een woning in Luttre te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Luttre is financieel toegankelijk (vanaf € 940 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten fluctueren rond de €1600 en je profiteert van een besparing tot wel €210 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Luttre kost +/- €4550. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12200. Het voordeel is circa €760 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er meerdere alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Luttre (februari 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Luttre is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Luttre. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3850)
€855
(€5250)
€990
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€210
(€1900)
€300
(€2800)
Spouwmuur€340
(€1650)
€440
(€2500)
€845
(€3350)
HR++ glas€205
(€2475)
€315
(€3400)
€450
(€5000)
isolatie luttre 6238

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Luttre?

Waarom zou ik mijn woning in Luttre isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabele leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3775 en geeft een besparing van €335, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hierna tref je praktische info over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Pont-À-Celles

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Pont-À-Celles voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Pont-À-Celles
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Via het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Luttre wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Luttre voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Luttre. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment