Woning isoleren Haltinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Haltinne? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van een investering zoals spouwmuren isoleren en tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina tref je diverse informatie over isolatie Haltinne. Je leest uitvoerig over items als isolatie van buitenmuren en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-haltinne-5340

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode5340
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€165,91

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop ontdek je de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Haltinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Haltinne is betaalbaar (vanaf plusminus € 960 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen liggen rond €1975 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Haltinne kost plusminus €5250. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. De winst is pakweg €900, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast kennen we allerlei mogelijke werkzaamheden. Hieronder bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Haltinne (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving? Isoleren van woning/huis in Haltinne is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 op jaarbasis. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Haltinne. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€725
(€6750)
€980
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€190
(€1700)
€395
(€3350)
Spouwmuur€325
(€1050)
€450
(€2750)
€880
(€3525)
HR++ glas€230
(€2100)
€275
(€3675)
€380
(€5025)
isolatie haltinne 5340

Interessante Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Haltinne?

Waarom juist nu mijn huis in Haltinne isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Watz en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat levert gemiddeld op €290 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Handy Home, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Gesves

Door de ondersteuning van een premie vanuit overheid of gemeente worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gesves op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gesves
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen door je huis te isoleren. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Haltinne wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Haltinne voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Haltinne. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimale leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment