Woning isoleren Sorinne-La-Longue

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sorinne-La-Longue? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be bekijk je handige informatie over isolatie Sorinne-La-Longue. We bespreken vraagstukken over radiatorfolie en verschillende materialen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sorinne-la-longue-5333

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Rust en comfort in huis
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode5333
Gasverbruik21.230 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€165,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest rendabele stappen om je woning in Sorinne-La-Longue te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sorinne-La-Longue kan zeer goedkoop (vanaf € 860 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1900 en het rendement ligt op zo’n €240 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sorinne-La-Longue kost gemiddeld €5500. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Het rendement is al snel €730 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Het voordeel is ongeveer €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder onderscheiden we diverse alternatieve alternatieven. Hierna beschrijven we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sorinne-La-Longue (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Isoleren van de woning in Sorinne-La-Longue kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 per jaar. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sorinne-La-Longue. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4150)
€695
(€6300)
€980
(€8300)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€295
(€2550)
€390
(€2950)
Spouwmuur€280
(€850)
€620
(€2475)
€835
(€3625)
HR++ glas€225
(€2150)
€295
(€3925)
€405
(€5150)
isolatie sorinne-la-longue 5333

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sorinne-La-Longue?

Waarom zou ik mijn huis in Sorinne-La-Longue isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en besparen tot €350 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Te koop bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Assesse

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Assesse op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Assesse
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij onderstaande tips ontwikkel je het isolatieplan Sorinne-La-Longue wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, oude muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Sorinne-La-Longue voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Sorinne-La-Longue. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment