Woning isoleren Sart-Bernard

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sart-Bernard? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering als isolatie van de spouw of buisisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Sart-Bernard. We staan stil bij zaken als vliering isoleren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sart-bernard-5330

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode5330
Gasverbruik21.210 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€164,99

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf bekijk je de meest interessante onderdelen om je woning in Sart-Bernard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sart-Bernard is voordeling (al vanaf € 810 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €235 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en bespaart veel energie. De onkosten bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, dekens, icynene, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sart-Bernard kost je zo’n €4450. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €12600. Dit levert op om en nabij €970 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we allerlei populaire oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sart-Bernard (februari 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Sart-Bernard is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De besparing komt neer op €1275 per jaar. Hieronder ontdek je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sart-Bernard. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3100)
€635
(€6450)
€1000
(€9900)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€235
(€2050)
€330
(€3050)
Spouwmuur€355
(€1450)
€600
(€2350)
€780
(€3500)
HR++ glas€215
(€2650)
€310
(€3350)
€450
(€4925)
isolatie sart-bernard 5330

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sart-Bernard?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sart-Bernard isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als OCTA+ en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat levert gemiddeld op €290, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Assesse

Dankzij de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Assesse voor jou kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Assesse
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Sart-Bernard wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. D.m.v. een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Sart-Bernard voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Sart-Bernard. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties hebben als resultaat een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment