Woning isoleren Gesves

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gesves? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met enkele acties zoals isolatie van de kruipruimte en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Op isolatiespecialisten.be komen we met handige informatie over isolatie Gesves. We zoomen in op zaken als buitenmuren isoleren en ventilatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-gesves-5340

 • Lagere stookkosten
 • Minder last van vocht
 • Minder vervuiling
 • Snel te plaatsen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieNamen
GemeenteGesves
Postcode5340
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€172,86

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek je de meest interessante manieren om jouw woning in Gesves te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gesves is goedkoop (al vanaf € 820 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn zo’n €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Gesves kost plusminus €4600. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11900. Het voordeel is pakweg €770 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere rendabele vormen. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Gesves (juli 2024)?

Wil jij lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Gesves is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2925 m3. Dat is dus al gauw €1275 per jaar. Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Gesves. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3900)
€725
(€5550)
€1190
(€8150)
Vloerisolatie€125
(€1250)
€180
(€2000)
€360
(€2850)
Spouwmuur€395
(€1275)
€540
(€2275)
€855
(€3125)
HR++ glas€220
(€2175)
€310
(€3575)
€450
(€4900)
isolatie gesves 5340

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Gesves?

Waarom juist nu mijn huis in Gesves isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent of Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775, dat betekent een winst van 245, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende acties zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Hubo, Big Mat. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Belangrijke details over isolatiepremie in Gesves

Door een speciale premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gesves aanbiedt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gesves
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met gevel-, dak of vloerisolatie. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Gesves wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Gesves voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Gesves. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een comfortabel klimaat in huis en structureel lagere energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment