Woning isoleren Courrière

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Courrière? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als bijv. isolatie van de bodem en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Courrière. Bijvoorbeeld thema’s als de buitengevel isoleren en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-courriere-5336

 • Forse besparing mogelijk
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Zet het milieu op 1
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieNamen
GemeenteAssesse
Postcode5336
Gasverbruik21.250 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€165,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina bekijk je de meest interessante werkzaamheden om je woning in Courrière te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Courrière is betaalbaar beginnend bij € 970 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn gemiddeld €1875 en je profiteert van een besparing tot wel €270 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Courrière kost doorgaans €5750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het rendement is ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder kennen we nog enkele vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Courrière (februari 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Courrière is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Courrière. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3800)
€575
(€5300)
€980
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€175
(€2550)
€395
(€2750)
Spouwmuur€310
(€1525)
€710
(€2500)
€895
(€3250)
HR++ glas€245
(€2400)
€270
(€3625)
€355
(€5175)
isolatie courriere 5336

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Courrière?

Wat is het voordeel van mijn woning in Courrière isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent of Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3750, dat betekent een winst van 280 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Assesse

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Assesse kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Assesse
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Courrière wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Courrière voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Courrière. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment