Woning isoleren Bierset

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bierset? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij enkele acties als bijv. isolatie van de gevel en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal tref je handige informatie over isolatie Bierset. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en condensvorming. Meteen besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bierset-4460

 • Flinke besparing
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode4460
Gasverbruik22.690 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€169,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Hierna lees jij de meest interessante acties om je woning in Bierset te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bierset is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 990 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1850 en je bespaart al snel €285, ieder jaar weer. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Bierset kost plusminus €4800. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Hiermee bespaar je pakweg €890 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we allerlei vaak toegepaste opties. In de volgende paragraaf beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Bierset (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Bierset is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Hierna ontdek je de kosten (bij benadering) als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Bierset. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€615
(€4800)
€1160
(€8550)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€200
(€2100)
€305
(€3000)
Spouwmuur€305
(€1700)
€430
(€2700)
€845
(€3375)
HR++ glas€190
(€2750)
€320
(€4175)
€415
(€5150)
isolatie bierset 4460

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Bierset?

Waarom juist nu mijn huis in Bierset isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Comfort Energy, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en dat bespaart tot €225, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke klussen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be komen we met meer info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Dema, Hubo, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Grâce-Hollogne

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Grâce-Hollogne in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grâce-Hollogne
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bierset wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Bierset voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Bierset. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment