Woning isoleren Grâce-Hollogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Grâce-Hollogne? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals binnenmuren isoleren en naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je handige informatie over isolatie Grâce-Hollogne. Dit kan gaan om thema’s als isolatie van muren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-grace-hollogne-4460

 • De energiekosten gaan omlaag
 • Een gezonde leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Meer stilte in huis
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode4460
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€169,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op deze website vind je de interessantste toepassingen om een woning in Grâce-Hollogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grâce-Hollogne is goed te betalen (plusminus € 920 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €280 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en je verbruikt minder energie. De prijzen liggen rond €1775 en je profiteert van een besparing tot wel €225 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, folie, glaswol, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grâce-Hollogne kost je zo’n €4500. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11500. Hiermee bespaar je plusminus €860 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Ook zien we nog meer aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Grâce-Hollogne (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Grâce-Hollogne kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar. Op deze website calculeren we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Grâce-Hollogne. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3650)
€815
(€6550)
€1030
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€220
(€2100)
€325
(€3050)
Spouwmuur€400
(€1700)
€640
(€2100)
€860
(€3475)
HR++ glas€225
(€1875)
€325
(€3825)
€395
(€4625)
isolatie grace-hollogne 4460

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Grâce-Hollogne?

Waarom zou ik mijn woning in Grâce-Hollogne isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie en Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €225 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo kom je erachter wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Grâce-Hollogne

Met hulp van de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Grâce-Hollogne voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grâce-Hollogne
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grâce-Hollogne wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Met een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of lekkages. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Grâce-Hollogne voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Grâce-Hollogne. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam warm huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment