Woning isoleren Alleur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Alleur? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals de schuur isoleren of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Alleur. We zoomen in op items als verwarmingsbuizen isoleren en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-alleur-4432

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLuik
GemeenteAns
Postcode4432
Gasverbruik22.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€168,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de aantrekkelijkste acties om een woning in Alleur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Alleur is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 970 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten bedragen zo’n €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Alleur kost om en nabij de €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €960. Het voordeel loopt al gauw op tot €700 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €12400. Het rendement is zo’n €930 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we allerlei rendabele mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Alleur (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Alleur is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna check je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Alleur. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dakisolatie kan men terugverdienen in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€705
(€5000)
€1010
(€8950)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€230
(€1850)
€365
(€3550)
Spouwmuur€285
(€1125)
€690
(€2475)
€800
(€3550)
HR++ glas€230
(€2625)
€275
(€3200)
€385
(€4475)
isolatie alleur 4432

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Alleur?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Alleur isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Watz en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3800 en dat bespaart tot €215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Vandaar ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige klussen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom isolatiepremie in Ans

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De speciale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ans aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ans
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Alleur wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Alleur voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Alleur. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam en prettig klimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment