Woning isoleren Villers-Saint-Siméon

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Villers-Saint-Siméon? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Met een investering zoals de schuur isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal komen we met handige informatie over isolatie Villers-Saint-Siméon. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als HR++ glas en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-villers-saint-simeon-4453

 • Veel minder betalen voor energie
 • Minder problemen met vocht
 • Een duurzame oplossing
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Beter energielabel

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode4453
Gasverbruik22.670 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€169,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal je de populairste methodes om jouw woning in Villers-Saint-Siméon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Villers-Saint-Siméon is financieel toegankelijk (vanaf € 710 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten fluctueren rond de €1875 en het bespaart circa €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Villers-Saint-Siméon kost zo’n €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1020. De besparing loopt op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. De winst is ong. €760 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse interessante alternatieven. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Villers-Saint-Siméon (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Villers-Saint-Siméon kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal vind je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Villers-Saint-Siméon. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€615
(€4600)
€970
(€9500)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€230
(€2600)
€380
(€3050)
Spouwmuur€275
(€1000)
€530
(€2275)
€815
(€3025)
HR++ glas€235
(€2675)
€310
(€3550)
€415
(€4975)
isolatie villers-saint-simeon 4453

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Villers-Saint-Siméon?

Wat is het voordeel van mijn woning in Villers-Saint-Siméon isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Essent of Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900, waarbij u een besparing realiseert van €315 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. In de box hieronder komen we met een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Juprelle

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Juprelle meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Villers-Saint-Siméon wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Villers-Saint-Siméon voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Villers-Saint-Siméon. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment