Woning isoleren Paifve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Paifve? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Aan de hand van een investering zoals HR++ glas of radiatorfolie aanbrengen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je diverse informatie over isolatie Paifve. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en spouwanker. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-paifve-4452

 • Hoog rendement
 • Vocht absorberend vermogen
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode4452
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€169,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check je de populairste onderdelen om een woning in Paifve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Paifve is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 730 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €190 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en een fors lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 p/jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Paifve kost om en nabij de €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €990. De potentiële besparing ligt op €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €12500. Hiermee bespaar je ong. €830 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst behandelen we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Paifve (juli 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Paifve kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal komen we met de gemiddelde kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Paifve. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4250)
€875
(€4900)
€1120
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€275
(€1650)
€305
(€3200)
Spouwmuur€355
(€1575)
€550
(€2200)
€940
(€3675)
HR++ glas€230
(€2275)
€335
(€3500)
€430
(€5400)
isolatie paifve 4452

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Paifve?

Waarom moet ook ik mijn huis in Paifve isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als OCTA+ of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Overigens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900 en dat bespaart tot €300 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Juprelle

Met behulp van de geldende premie wordt een huis isoleren lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Juprelle meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Overigens In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Paifve wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Paifve voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Paifve. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en een veel lagere energierekening. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment