Woning isoleren Flémalle-Haute

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Flémalle-Haute? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hierna lees je uiteenlopende informatie over isolatie Flémalle-Haute. Bijvoorbeeld items als isolerende kozijnen en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-flemalle-haute-4400

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Een prettig klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Voor elk budget
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.530 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€174,09

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand ontdek jij de interessantste manieren om jullie woning in Flémalle-Haute te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Flémalle-Haute is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 (jaarlijkst, kosten februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Flémalle-Haute kost gemiddeld €5250. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1170. Het rendement is al snel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Het rendement is circa €880 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook noemen we nog een aantal rendabele opties. In het gedeelte hierna behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Flémalle-Haute (februari 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste wereld? Isoleren van woning/huis in Flémalle-Haute is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2400 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1425 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal ontdek je de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Flémalle-Haute. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in acht jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3750)
€855
(€7200)
€1010
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1300)
€200
(€1900)
€310
(€2800)
Spouwmuur€215
(€1200)
€610
(€2725)
€800
(€3675)
HR++ glas€200
(€1975)
€270
(€3275)
€360
(€5225)
isolatie flemalle-haute 4400

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Flémalle-Haute?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Flémalle-Haute isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Watz en Comfort Energy, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, waarbij u een besparing realiseert van €225 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Dema, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Flémalle

Met hulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Flémalle aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Flémalle-Haute wat strookt met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Flémalle-Haute voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Flémalle-Haute. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment