Woning isoleren Horion-Hozémont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Horion-Hozémont? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel als isolatie van de kruipruimte en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je uitgebreide informatie over isolatie Horion-Hozémont. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van verwarmingsbuizen en koudebruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-horion-hozemont-4460

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Minder storende geluiden
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode4460
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€170,27

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna lees jij de aantrekkelijkste onderdelen om je woning in Horion-Hozémont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Horion-Hozémont is interessant (al vanaf +/- € 930 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1800 en het bespaart circa €265, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Horion-Hozémont kost gemiddeld €5250. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11700. Hiermee bespaar je plusminus €880 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer rendabele alternatieven. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Horion-Hozémont (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Horion-Hozémont is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. Dat komt neer op €1100 op jaarbasis. Hierna vind je de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Horion-Hozémont. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€645
(€7050)
€980
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€260
(€2150)
€335
(€2900)
Spouwmuur€240
(€975)
€600
(€2600)
€930
(€3550)
HR++ glas€200
(€2775)
€290
(€4150)
€370
(€5400)
isolatie horion-hozemont 4460

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Horion-Hozémont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Horion-Hozémont isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Mega of Trevion, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en dat bespaart tot €280 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende activiteiten als isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Grâce-Hollogne

Met hulp van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Grâce-Hollogne aan kan bieden.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grâce-Hollogne
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Horion-Hozémont wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Horion-Hozémont voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Horion-Hozémont. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment