Woning isoleren Fexhe-Slins

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Fexhe-Slins? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Fexhe-Slins. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en warmtelekken. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-fexhe-slins-4458

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Maak je huis stiller
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode4458
Gasverbruik22.680 kWh
Stroomverbruik3340 kWh
Gemiddelde energierekening€169,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website bekijk jij de meest interessante methodes om jullie woning in Fexhe-Slins te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Fexhe-Slins kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 910 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €245 op jaarbasis (prijzen december 2023).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten zijn zo’n €1775 en de potentiële besparing ligt op €235 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Fexhe-Slins kost gemiddeld €5300. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11800. Daarmee bespaar je zo’n €820 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we nog meer mogelijke mogelijkheden. Hierna benoemen we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Fexhe-Slins (december 2023)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Fexhe-Slins kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat komt neer op €825 p/jaar. Op deze pagina calculeren we de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Fexhe-Slins. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3850)
€725
(€6900)
€1090
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€265
(€1600)
€315
(€3050)
Spouwmuur€395
(€1125)
€700
(€2500)
€830
(€3025)
HR++ glas€230
(€2150)
€285
(€3025)
€410
(€4725)
isolatie fexhe-slins 4458

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Fexhe-Slins?

Waarom moet ook ik mijn huis in Fexhe-Slins isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875 en dat levert gemiddeld op €255, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor zie je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grootse werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Juprelle

Door de geldende premie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Juprelle meebetaalt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Middels het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Fexhe-Slins wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Fexhe-Slins voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Fexhe-Slins. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren in een aangename warme woning en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment