Woning isoleren Grâce-Berleur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Grâce-Berleur? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van enkele acties zoals bijvoorbeeld de vloer isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Grâce-Berleur. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over radiatorisolatie en steenwol Isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-grace-berleur-4460

 • Lagere energienota
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Maak je huis stiller
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteGrâce-Hollogne
Postcode4460
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€169,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf bekijk jij de interessantste stappen om jouw woning in Grâce-Berleur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Grâce-Berleur is betaalbaar (gemiddeld zo’n € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, folie, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Grâce-Berleur kost om en nabij de €5500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €1210. De besparing loopt op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11600. Het voordeel is circa €900 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we diverse vaak toegepaste vormen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Grâce-Berleur (mei 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Grâce-Berleur kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2225 m3. Dat is dus al gauw €825 (jaarlijks). Hieronder berekenen we de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Grâce-Berleur. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3200)
€765
(€4700)
€1250
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1350)
€215
(€2600)
€385
(€3050)
Spouwmuur€365
(€1650)
€650
(€2375)
€870
(€3025)
HR++ glas€195
(€2100)
€295
(€3250)
€350
(€5200)
isolatie grace-berleur 4460

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Meer weten over het isolatiebedrijf in Grâce-Berleur?

Waarom mijn woning in Grâce-Berleur isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Zo ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Dema, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom isolatiepremie in Grâce-Hollogne

Mede door de geldende premie wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Grâce-Hollogne meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Grâce-Hollogne
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Door middel van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Grâce-Berleur wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Grâce-Berleur voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Grâce-Berleur. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment