Woning isoleren Mons-Lez-Liège

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Mons-Lez-Liège? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een paar maatregelen zoals spouwmuurisolatie of naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder check je handige informatie over isolatie Mons-Lez-Liège. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals plat dak isoleren en cellulose isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-mons-lez-liege-4400

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Groene investering
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Erkende uitvoerders

ProvincieLuik
GemeenteFlémalle
Postcode4400
Gasverbruik22.560 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€174,55

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de meest populaire stappen om jullie woning in Mons-Lez-Liège te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mons-Lez-Liège kan zeer goedkoop (vanaf € 870 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten fluctueren rond de €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Mons-Lez-Liège kost om en nabij de €5900. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. De besparing loopt op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Het rendement is ongeveer €930 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0noemen we nog een aantal interessante vormen. In het gedeelte hierna praten we over de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Mons-Lez-Liège (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een energiebewuste wereld? Isoleren van de woning in Mons-Lez-Liège is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €800 (jaarlijks). Op deze pagina check je de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Mons-Lez-Liège. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€635
(€5650)
€1010
(€8050)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€200
(€1850)
€335
(€3300)
Spouwmuur€395
(€875)
€610
(€2550)
€890
(€3575)
HR++ glas€210
(€2925)
€335
(€3275)
€450
(€4725)
isolatie mons-lez-liege 4400

Bekende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Mons-Lez-Liège?

Waarom zou ik mijn huis in Mons-Lez-Liège isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent of Elegant, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €335 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten als isoleren van dak, gevel of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met allerlei materialen. Op deze website ontdek je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Flémalle

Via de geldende premie wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Flémalle voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Flémalle
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Mons-Lez-Liège wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mons-Lez-Liège voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Mons-Lez-Liège. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen bieden sowieso een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment