Woning isoleren Wihogne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wihogne? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een paar maatregelen zoals tussenwanden isoleren en isolatie van deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Wihogne. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals gevelisolatie en K-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-wihogne-4452

 • Elke maand besparen op energie
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Houdt geluid tegen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieLuik
GemeenteJuprelle
Postcode4452
Gasverbruik22.660 kWh
Stroomverbruik3330 kWh
Gemiddelde energierekening€169,34

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Onderstaand ontdek je de meest populaire onderdelen om je woning in Wihogne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wihogne kan zeer goedkoop (ongeveer € 800 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €285 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €2000 en het rendement ligt op zo’n €220, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wihogne kost plusminus €5500. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1130. De besparing loopt op tot €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11400. Het rendement is circa €820 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we verschillende populaire opties. In onderstaande tekst beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Wihogne (juli 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een huis in Wihogne is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2100 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1025 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de kosten (bij benadering) zodra kiest voor een isolatiespecialist in Wihogne. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3050)
€655
(€6600)
€1190
(€9400)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€245
(€2450)
€340
(€3600)
Spouwmuur€325
(€1575)
€740
(€2600)
€785
(€3250)
HR++ glas€200
(€2450)
€275
(€3850)
€445
(€4500)
isolatie wihogne 4452

Professionele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Wihogne?

Waarom zou ik mijn woning in Wihogne isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3425, dat betekent een winst van 340 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Op deze pagina vind je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Brico, Big Mat, Gamma, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Juprelle

Door te profiteren van een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Juprelle in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Juprelle
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Door het advies hieronder kom je met een isolatieplan Wihogne wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Wihogne voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Wihogne. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment