Woning isoleren Tildonk

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Tildonk? Gedegen isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. haalbare maatregelen als binnenmuren isoleren en tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je waardevolle informatie over isolatie Tildonk. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolerende deuren en steenwol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-tildonk-3150

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHaacht
Postcode3150
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref je de populairste methodes om een woning in Tildonk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en het biedt een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Tildonk kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 750 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €250 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1700 en de potentiële besparing ligt op €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tildonk kost zo’n €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1160. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Dit levert op plusminus €950 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zien we allerlei alternatieve vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de interessantste oplossingen.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tildonk (juli 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Tildonk kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. Dat is dus al gauw €950 per jaar. Onderstaand vind je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Tildonk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met 6 procent rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€765
(€5350)
€930
(€8350)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€180
(€2400)
€390
(€3400)
Spouwmuur€400
(€1075)
€480
(€2275)
€895
(€3225)
HR++ glas€240
(€1975)
€280
(€3725)
€365
(€5075)
isolatie tildonk 3150

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Tildonk?

Waarom zou ik mijn huis in Tildonk isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3000 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over de huidige isolatiepremie in Haacht

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Haacht in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Haacht
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Tildonk wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Tildonk voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Tildonk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment