Woning isoleren Duisburg

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Duisburg? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. enkele acties als bodemisolatie en warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina vind je nuttige informatie over isolatie Duisburg. We bespreken zaken als de vloer isoleren en schijntocht. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-duisburg-3080

 • Hoog rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTervuren
Postcode3080
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€165,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Duisburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Duisburg is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 940 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €190 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn ongeveer €1675 en de winst ligt rond de €240 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Duisburg kost zo’n €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13400. De winst is pakweg €880 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er diverse alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Duisburg (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Duisburg kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Duisburg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€865
(€6200)
€1130
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€255
(€2100)
€305
(€3350)
Spouwmuur€310
(€875)
€430
(€2425)
€915
(€3500)
HR++ glas€245
(€2375)
€335
(€4050)
€415
(€4425)
isolatie duisburg 3080

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Duisburg?

Waarom juist nu mijn huis in Duisburg isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam wooncomfort en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3625 en besparen tot €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij bekende bouwmarkten als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Tervuren

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Tervuren op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Tervuren
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Duisburg wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Met een warmtescan ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Duisburg voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Duisburg. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een ventilatieplanDit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangename leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment