Woning isoleren Baal

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Baal? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als spouwmuren isoleren en tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Baal. Je kunt denken aan zaken als isolatie buitenkant gevel en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-baal-3128

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Meer stilte in huis
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteTremelo
Postcode3128
Gasverbruik21.890 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€166,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de meest toegepaste stappen om een woning in Baal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Baal kan zeer goedkoop (om en nabij de € 830 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €250 (jaarlijkst, tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €240 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Baal kost gemiddeld €4750. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Hiermee bespaar je om en nabij €770, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verschillende rendabele vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Baal (april 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en natuurlijk een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Baal is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 (jaarlijks). Hierna check je de totale kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Baal. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3200)
€845
(€7150)
€1250
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€295
(€2600)
€380
(€2900)
Spouwmuur€320
(€1150)
€730
(€2000)
€795
(€3650)
HR++ glas€215
(€2675)
€290
(€3175)
€410
(€4450)
isolatie baal 3128

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Baal?

Waarom zou ik mijn woning in Baal isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3950 en geeft een besparing van €310 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande acties als isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website lees je praktische info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Brico, Hubo. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over isolatiepremie in Tremelo

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Tremelo in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tremelo
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Baal wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Baal voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Baal. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen dragen bij aan een aangenaam wooncomfort en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment