Woning isoleren Erps-Kwerps

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Erps-Kwerps? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen als isolatie van de garage of tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Erps-Kwerps. We gaan aan de slag met items als isolerende kozijnen en spuitisolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-erps-kwerps-3071

 • Minder energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteKortenberg
Postcode3071
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de interessantste acties om een woning in Erps-Kwerps te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Erps-Kwerps is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 930 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen liggen rond €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €190 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Erps-Kwerps kost je zo’n €5850. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het rendement is al snel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten liggen op zo’n €11700. Je profiteert van plusminus €900 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er meerdere aantrekkelijke oplossingen. Hierna bespreken we de populairste oplossingen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Erps-Kwerps (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en natuurlijk een energiebewuste wereld? Isoleren van een huis in Erps-Kwerps kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2400 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Onderstaand berekenen we de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Erps-Kwerps. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3250)
€825
(€5050)
€1150
(€9750)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€240
(€2000)
€390
(€3550)
Spouwmuur€265
(€1050)
€590
(€2075)
€825
(€3575)
HR++ glas€225
(€2550)
€270
(€3850)
€440
(€4975)
isolatie erps-kwerps 3071

Actuele Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Erps-Kwerps?

Waarom zou ik mijn huis in Erps-Kwerps isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Watz of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en dat bespaart tot €340 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende klussen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hieronder tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Gamma, Brico. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Kortenberg

Door te profiteren van de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Kortenberg aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Kortenberg
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met behulp van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Erps-Kwerps wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Erps-Kwerps voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Erps-Kwerps. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren in een gezonde leefomgeving en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment