Woning isoleren Sint-Agatha-Rode

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Agatha-Rode? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als buitenmuren isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties met een prima rendement. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Sint-Agatha-Rode. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van buitenmuren en verschillende materialen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-sint-agatha-rode-3040

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Reductie geluid
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHuldenberg
Postcode3040
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€171,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website achterhaal je de meest populaire stappen om je woning in Sint-Agatha-Rode te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Agatha-Rode is voordeling (om en nabij de € 800 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn ongeveer €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint-Agatha-Rode kost doorgaans €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Het rendement is al snel €710 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13200. Je profiteert van circa €810 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er allerlei vaak toegepaste alternatieven. Hieronder vermelden we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Agatha-Rode (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van jouw woning in Sint-Agatha-Rode is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar. Hieronder tref je de totale kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Agatha-Rode. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3350)
€855
(€6100)
€1150
(€9800)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€205
(€1800)
€385
(€2850)
Spouwmuur€335
(€1200)
€680
(€2300)
€945
(€3200)
HR++ glas€220
(€2725)
€340
(€4200)
€370
(€5375)
isolatie sint-agatha-rode 3040

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Sint-Agatha-Rode?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Agatha-Rode isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Luminus of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3150 en geeft een besparing van €345 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande klussen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Huldenberg

Met behulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Huldenberg aan kan bieden.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Huldenberg
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Sint-Agatha-Rode wat conformeert aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Agatha-Rode voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Sint-Agatha-Rode. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment