Woning isoleren Anlier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Anlier? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. dakisolatie of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna ontdek je waardevolle informatie over isolatie Anlier. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van platte dak en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-anlier-6721

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond leefklimaat
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Speciale groene leningen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode6721
Gasverbruik20.020 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€162,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina bekijk jij de interessantste manieren om een woning in Anlier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Anlier is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 800 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De kosten liggen rond €1650 en het rendement ligt op zo’n €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Anlier kost +/- €4600. Doe je het zelf? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het rendement is al snel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €12100. Je profiteert van pakweg €990 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens noemen we meerdere vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Anlier (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten of wellicht een bewuste samenleving? Isoleren van jouw huis in Anlier is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2775 m3. Dat komt neer op €975 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Anlier. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie kan men terugverdienen in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3650)
€855
(€6650)
€1190
(€8600)
Vloerisolatie€145
(€1250)
€290
(€2300)
€330
(€3050)
Spouwmuur€215
(€1200)
€660
(€2525)
€935
(€3225)
HR++ glas€250
(€2850)
€310
(€4150)
€405
(€4925)
isolatie anlier 6721

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Anlier?

Waarom zou ik mijn woning in Anlier isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3750 en dat bespaart tot €235 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Onderstaand bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Handy Home, Big Mat, Gamma, Hubo. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Habay

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Habay meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Habay
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Anlier wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Anlier voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Anlier. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment