Woning isoleren Habay

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Habay? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Via een aantal stappen als schuin dak isoleren of tochtprofielen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op isolatiespecialisten.be ontdek je waardevolle informatie over isolatie Habay. Je komt meer te weten over onderwerpen als isolatie van de vloer en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-habay-6720

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Beter energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode6720
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik3320 kWh
Gemiddelde energierekening€159,03

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina zie je de meest interessante methodes om je woning in Habay te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Habay is goed te betalen (ongeveer € 780 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1700 en het resultaat is zo’n €205 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Habay kost plusminus €5000. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1060. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €12900. Het rendement is pakweg €800 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook bestaan er allerlei alternatieve werkzaamheden. In onderstaande tekst praten we over de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Habay (mei 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een huis in Habay is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1100 per jaar. Op isolatiespecialisten.be tref je de kosten (bij benadering) zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Habay. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€4000)
€575
(€5050)
€1100
(€9300)
Vloerisolatie€160
(€1200)
€260
(€2600)
€335
(€3400)
Spouwmuur€215
(€1550)
€570
(€2200)
€880
(€3225)
HR++ glas€200
(€2350)
€300
(€3100)
€420
(€4425)
isolatie habay 6720

Bekende Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Delta
 • Siniat
 • HPX
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Habay?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Habay isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3825 en dat bespaart tot €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan zie je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Info over isolatiepremie in Habay

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Habay aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Habay
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Habay wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Habay voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Habay. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment