Woning isoleren Toernich

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Toernich? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen als bijv. isolatie buitenkant gevel of verwarmingsbuizen isoleren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Toernich. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolerende raambekleding en koudeval. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-toernich-6700

 • Minder energiekosten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode6700
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€177,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de volgende paragraaf tref jij de meest toegepaste toepassingen om je woning in Toernich te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Toernich is aantrekkelijk (al vanaf € 940 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1650 en de potentiële besparing ligt op €205 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Toernich kost zo’n €5400. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1060. Het rendement is al snel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11600. Daarmee bespaar je grofweg €850 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog een aantal vaak toegepaste opties. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Toernich (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van jouw huis in Toernich is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2675 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Toernich. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de totale kosten veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3950)
€705
(€5600)
€1220
(€9500)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€175
(€2000)
€310
(€3000)
Spouwmuur€345
(€1300)
€540
(€2425)
€820
(€3500)
HR++ glas€250
(€2025)
€295
(€3750)
€430
(€5175)
isolatie toernich 6700

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Toernich?

Waarom mijn woning in Toernich isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Luminus en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3000 en dat bespaart tot €290 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige investeringen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder bekijk je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van isolatiepremie in Arlon

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Arlon kan betekenen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huis / appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Arlon
Het is simpel: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor de kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Toernich wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Toernich voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Toernich. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een prettig leefklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment