Woning isoleren Nobressart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Nobressart? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de binnengevel en schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je uiteenlopende informatie over isolatie Nobressart. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en thermische bruggen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-nobressart-6717

 • Veel geld besparen
 • Een prettig klimaat in huis
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode6717
Gasverbruik23.960 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€178,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina ontdek jij de interessantste methodes om een woning in Nobressart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Nobressart kan zeer goedkoop (ongeveer € 780 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €2000 en het resultaat is zo’n €205 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Nobressart kost om en nabij de €5750. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De besparing loopt op tot €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13100. Je profiteert van circa €900, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook onderscheiden we nog een aantal mogelijke werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Nobressart (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of wellicht een groenere samenleving? Isoleren van jouw huis in Nobressart kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Nobressart. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€615
(€4600)
€1090
(€9950)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€195
(€2400)
€355
(€3050)
Spouwmuur€180
(€1500)
€690
(€2425)
€905
(€3200)
HR++ glas€190
(€2925)
€270
(€4175)
€410
(€5375)
isolatie nobressart 6717

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Nobressart?

Waarom zou ik mijn huis in Nobressart isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Engie of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3925 en dat levert gemiddeld op €285 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. In de box hieronder lees je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Attert

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Attert aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Attert
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Middels tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Nobressart wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Nobressart voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Nobressart. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment