Woning isoleren Habay-La-Neuve

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Habay-La-Neuve? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals dakisolatie of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Habay-La-Neuve. We bespreken zaken als je dak isoleren en energie besparen tips. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-habay-la-neuve-6720

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Groene investering
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuxemburg
GemeenteHabay
Postcode6720
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik3500 kWh
Gemiddelde energierekening€162,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek jij de meest rendabele werkzaamheden om je woning in Habay-La-Neuve te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Habay-La-Neuve is goed te betalen (om en nabij de € 810 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven fluctueren rond de €1975 en de winst ligt rond de €215 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, icynene. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Habay-La-Neuve kost om en nabij de €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €970. De potentiële besparing ligt op €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11300. Hiermee bespaar je om en nabij €900, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook kennen we nog een aantal vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna praten we over de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Habay-La-Neuve (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Habay-La-Neuve is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2375 m3. Dat is dus al gauw €1250 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Habay-La-Neuve. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3600)
€715
(€5300)
€1250
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€240
(€1750)
€345
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1625)
€450
(€2325)
€870
(€3050)
HR++ glas€205
(€2675)
€300
(€3650)
€370
(€5100)
isolatie habay-la-neuve 6720

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Habay-La-Neuve?

Wat is het voordeel van mijn woning in Habay-La-Neuve isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco en Poweo, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en dat bespaart tot €200 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: een dure oplossing

Alles over de huidige isolatiepremie in Habay

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Habay kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Habay
Het is evident: je kunt flink bezuinigen door je huis te isoleren. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Dankzij tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Habay-La-Neuve wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Habay-La-Neuve voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Habay-La-Neuve. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment