Woning isoleren Bonnert

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bonnert? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals spouwmuren isoleren of isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website tref je diverse informatie over isolatie Bonnert. Dit gaan om bijvoorbeeld items als isolatie van de buitengevel en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bonnert-6700

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • CO2 uitstoot beperken
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode6700
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik3455 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek je de meest rendabele acties om je woning in Bonnert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bonnert is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 820 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €275 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen variëren rond €2000 en de winst ligt rond de €230 per jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Bonnert kost doorgaans €5400. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11300. Het voordeel is circa €820 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Bonnert (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Bonnert kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. De besparing komt neer op €1200 per 12 maanden. Hierna komen we met de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bonnert. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3600)
€835
(€4900)
€990
(€9750)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€265
(€1900)
€305
(€3150)
Spouwmuur€220
(€1725)
€500
(€2375)
€890
(€3150)
HR++ glas€200
(€2500)
€280
(€3600)
€395
(€4800)
isolatie bonnert 6700

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bonnert?

Waarom mijn woning in Bonnert isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Mega en Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke maatregelen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je meer info over veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Gamma, Brico. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Arlon

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Arlon in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Arlon
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bonnert wat aansluit op jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bonnert voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Bonnert. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen dragen bij aan een lekker warm huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment