Woning isoleren Guirsch

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Guirsch? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals muren isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Hierna lees je belangrijke informatie over isolatie Guirsch. We zoomen in op topics als isolerende raambekleding en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-guirsch-6704

 • Minder energiekosten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Draag bij aan een milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode6704
Gasverbruik23.940 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€177,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop vind jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Guirsch te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Guirsch kan erg voordelig (ongeveer € 730 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €245 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1600 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Guirsch kost plusminus €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1140. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het voordeel is ongeveer €760, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande zien we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. In het volgende overzicht beschrijven we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Guirsch (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Guirsch kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna kijken we naar de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Guirsch. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3700)
€845
(€5100)
€1130
(€9450)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€200
(€2350)
€385
(€3200)
Spouwmuur€295
(€875)
€690
(€2225)
€945
(€3375)
HR++ glas€210
(€2825)
€315
(€3025)
€430
(€5400)
isolatie guirsch 6704

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Guirsch?

Waarom mijn woning in Guirsch isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettige leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en besparen tot €275 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Arlon

Dankzij de huidige premies wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Arlon kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Arlon
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Guirsch wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Guirsch voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Guirsch. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een warm en comfortabel huis en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment