Woning isoleren Saintes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Saintes? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de binnengevel of isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Saintes. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als radiatorfolie en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-saintes-1480

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Geen vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Stiller in de woning
 • Beter energielabel

ProvincieWaals Brabant
GemeenteTubize
Postcode1480
Gasverbruik20.920 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€165,02

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de meest interessante stappen om jullie woning in Saintes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Saintes kan zeer goedkoop (vanaf € 860 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten variëren rond €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €250 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Saintes kost plusminus €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Hiermee bespaar je zo’n €910 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saintes (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van een woning in Saintes is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2075 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand ontdek je de verwachte kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Saintes. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3750)
€775
(€5700)
€1250
(€9000)
Vloerisolatie€135
(€1300)
€205
(€2200)
€355
(€3050)
Spouwmuur€195
(€1650)
€510
(€2050)
€790
(€3000)
HR++ glas€195
(€2100)
€275
(€3775)
€435
(€5150)
isolatie saintes 1480

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Saintes?

Waarom zou ik mijn woning in Saintes isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3525 en dat levert gemiddeld op €230 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Hieronder check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Tubize

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Tubize voor jou kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Tubize
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Saintes wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Saintes voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Saintes. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam wooncomfort en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment