Woning isoleren Rouvreux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rouvreux? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels een paar maatregelen zoals HR++ glas of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Rouvreux. Denk aan zaken als de schuur isoleren en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-rouvreux-4140

 • Minder betalen voor gas & stroom
 • Temperatuur in eigen hand
 • Minder CO-2 belasting
 • Voor iedere portemonnee
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteSprimont
Postcode4140
Gasverbruik21.590 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€166,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina lees jij de interessantste manieren om jouw woning in Rouvreux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rouvreux is financieel toegankelijk (om en nabij de € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen bedragen zo’n €1725 en het rendement ligt op zo’n €285 p/jaar. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rouvreux kost om en nabij de €4500. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €13200. Je profiteert van circa €870 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog meer rendabele alternatieven. Hierna bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte-isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rouvreux (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Isoleren van jouw huis in Rouvreux is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 per 12 maanden. Op deze pagina berekenen we de uiteindelijke kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Rouvreux. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€795
(€5800)
€1170
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€220
(€2000)
€395
(€3050)
Spouwmuur€380
(€1600)
€480
(€2100)
€910
(€3075)
HR++ glas€190
(€2100)
€265
(€3800)
€365
(€5025)
isolatie rouvreux 4140

Populaire Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rouvreux?

Waarom juist nu mijn huis in Rouvreux isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625 en dat bespaart tot €225 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Dema, Mr. Bricolage, Gamma, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van isolatiepremie in Sprimont

Met behulp van een speciale premie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Sprimont aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) is er daarbovenop de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sprimont
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Rouvreux wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Rouvreux voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Rouvreux. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam leefklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment