Woning isoleren Boncelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Boncelles? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Door middel van een investering als bijv. isolatie binnenkant gevel of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze website bekijk je diverse informatie over isolatie Boncelles. Dit kan gaan om zaken als buitenmuren isoleren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-boncelles-4100

 • Lagere stookkosten
 • Een optimaal leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Meer stilte in huis
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieLuik
GemeenteSeraing
Postcode4100
Gasverbruik21.490 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€164,80

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind je de interessantste toepassingen om een woning in Boncelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boncelles is betaalbaar beginnend bij € 940 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven zijn zo’n €1975 en je bespaart al snel €225 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, dekens, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Boncelles kost ongeveer €5550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11700. Het rendement is zo’n €920 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er nog enkele populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isoleren van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Boncelles (juni 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Boncelles is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2550 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal bekijk je de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Boncelles. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€645
(€7500)
€910
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1450)
€215
(€1600)
€305
(€3000)
Spouwmuur€200
(€1000)
€730
(€2325)
€905
(€3125)
HR++ glas€235
(€2400)
€270
(€3925)
€395
(€4850)
isolatie boncelles 4100

Professionele Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Boncelles?

Waarom zou ik mijn woning in Boncelles isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ of Lampiris, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3675 en besparen tot €310 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema, Hubo. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Seraing

Door te profiteren van een speciale premie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Seraing op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Seraing
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Boncelles wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Boncelles voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Boncelles. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment