Woning isoleren Villers-Aux-Tours

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Villers-Aux-Tours? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een investering als bijv. isolatie van de garage en verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over isolatie Villers-Aux-Tours. Je kunt denken aan vraagstukken over isolatie van de bodem en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-villers-aux-tours-4161

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Minder CO-2 belasting
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteAnthisnes
Postcode4161
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Hierna check jij de meest interessante toepassingen om een woning in Villers-Aux-Tours te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Villers-Aux-Tours is betaalbaar (al vanaf +/- € 750 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €290 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Villers-Aux-Tours kost ongeveer €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1170. De besparing loopt op tot €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12100. Hiermee bespaar je pakweg €810 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we verscheidene vaak toegepaste mogelijkheden. Hierna beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Villers-Aux-Tours (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en natuurlijk een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Villers-Aux-Tours is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2200 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1425 per jaar. Hierna ontdek je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Villers-Aux-Tours. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3500)
€725
(€5250)
€1050
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1350)
€295
(€1950)
€335
(€3350)
Spouwmuur€270
(€1475)
€700
(€2125)
€915
(€3000)
HR++ glas€230
(€2775)
€260
(€3450)
€395
(€5100)
isolatie villers-aux-tours 4161

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Villers-Aux-Tours?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Villers-Aux-Tours isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Luminus en Trevion, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000 en dat levert gemiddeld op €235 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Anthisnes

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Anthisnes aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Anthisnes
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Villers-Aux-Tours wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Villers-Aux-Tours voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Villers-Aux-Tours. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen resulteren in een comfortabel leefklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment