Woning isoleren Ougrée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ougrée? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van muren en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder lees je bruikbare informatie over isolatie Ougrée. Dit kan gaan om zaken als radiatorfolie aanbrengen en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-ougree-4102

 • Minder energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Geluidswerende werking
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuik
GemeenteSeraing
Postcode4102
Gasverbruik21.510 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€165,11

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand vind jij de meest interessante methodes om jullie woning in Ougrée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Ougrée is goed te betalen (vanaf plusminus € 980 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €220 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ougrée kost gemiddeld €4800. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11100. Het rendement is pakweg €850 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we allerlei rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest rendabele werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ougrée (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere toekomst? Isoleren van jouw woning in Ougrée is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar. Op deze pagina calculeren we de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Ougrée. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4200)
€575
(€6000)
€1070
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€245
(€2350)
€385
(€3050)
Spouwmuur€385
(€1600)
€450
(€2275)
€825
(€3100)
HR++ glas€225
(€2900)
€275
(€3925)
€360
(€4450)
isolatie ougree 4102

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Meer weten over het isolatiebedrijf in Ougrée?

Waarom mijn woning in Ougrée isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3925, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €250 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseer je waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote projecten zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Seraing

Via de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Seraing in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Collectief isoleren? Bij minimaal 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), profiteer je ook nog eens van de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Seraing
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Ougrée wat aansluit op jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ougrée voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Ougrée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren in een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment