Woning isoleren Crehen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Crehen? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze pagina vind je diverse informatie over isolatie Crehen. Je kunt denken aan thema’s als je spouwmuur isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-crehen-4280

 • Een fors lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Snel te plaatsen
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€166,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Crehen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Crehen is financieel toegankelijk (ongeveer € 730 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €225 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De prijzen liggen rond €1950 en de potentiële besparing ligt op €240 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Crehen kost om en nabij de €4900. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Het voordeel loopt al gauw op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is om en nabij €930 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder zijn er allerlei populaire alternatieven. Hieronder vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Crehen (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Crehen is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2375 m3. Dat is dus al gauw €800 per 12 maanden. Hieronder vind je de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Crehen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4050)
€705
(€6900)
€980
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€195
(€1600)
€360
(€2950)
Spouwmuur€215
(€1575)
€570
(€2550)
€880
(€3275)
HR++ glas€210
(€2550)
€300
(€4275)
€370
(€5375)
isolatie crehen 4280

Populaire Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Crehen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Crehen isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Mega en Lampiris, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3800 en besparen tot €210 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo check je op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze pagina lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico, Big Mat. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Belangrijke details over isolatiepremie in Hannut

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Zo’n energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Hannut aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is evident: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Op basis van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Crehen wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, ouderwetse muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Crehen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Crehen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden jou een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment