Woning isoleren Lens-Saint-Remy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lens-Saint-Remy? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be komen we met diverse informatie over isolatie Lens-Saint-Remy. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als isolerende deuren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-lens-saint-remy-4280

 • Uitstekend rendement
 • Aangenamer wonen
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€166,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Lens-Saint-Remy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Lens-Saint-Remy is goedkoop (plusminus € 960 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per jaar (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1925 en je bespaart al snel €230, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Lens-Saint-Remy kost je zo’n €4600. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het rendement is al snel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Het rendement is ongeveer €800 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast noemen we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het volgende overzicht praten we over de meest rendabele opties.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Lens-Saint-Remy (februari 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of wellicht een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Lens-Saint-Remy kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Lens-Saint-Remy. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3200)
€755
(€5450)
€1140
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€280
(€2100)
€315
(€3300)
Spouwmuur€295
(€1125)
€660
(€2000)
€810
(€3600)
HR++ glas€240
(€2425)
€335
(€4125)
€445
(€4725)
isolatie lens-saint-remy 4280

Bekende Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Meer weten over het isolatiebedrijf in Lens-Saint-Remy?

Waarom moet ook ik mijn huis in Lens-Saint-Remy isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3400 en dat levert gemiddeld op €255 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Dan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de betere bouwmarkt als Dema, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Hannut

Met hulp van een premie vanuit overheid of gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hannut op dit vlak doet.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Lens-Saint-Remy wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn geen HR++ glas, verouderde muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Lens-Saint-Remy voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Lens-Saint-Remy. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment