Woning isoleren Thisnes

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Thisnes? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de gevel of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website lees je belangrijke informatie over isolatie Thisnes. Je leest uitvoerig over onderwerpen als verwarmingsbuizen isoleren en glaswol isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-thisnes-4280

 • Lagere energienota
 • Een gezond wooncomfort
 • Duurzame investering
 • Tevens geluidsisolatie
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.100 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€167,46

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna tref jij de populairste onderdelen om je woning in Thisnes te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Thisnes is voordeling (ongeveer € 890 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 (jaarlijkst, tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1750 en het rendement ligt op zo’n €245, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Thisnes kost doorgaans €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11400. Daarmee bespaar je zo’n €960 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

0bestaan er meerdere alternatieve vormen. In het volgende overzicht vermelden we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Thisnes (februari 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Thisnes is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Thisnes. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3050)
€785
(€6750)
€910
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€220
(€2450)
€300
(€3100)
Spouwmuur€305
(€1375)
€730
(€1975)
€900
(€3275)
HR++ glas€215
(€2975)
€290
(€4050)
€380
(€4700)
isolatie thisnes 4280

Populaire Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Thisnes?

Waarom juist nu mijn huis in Thisnes isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3425, dat betekent een winst van 240 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote investeringen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, kopen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Gamma, Dema, Handy Home, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hannut

Door de ondersteuning van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Hannut aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) is er daarbovenop een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Thisnes wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Thisnes voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Thisnes. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een prettig binnenklimaat en veel minder stookkosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment