Woning isoleren Villers-Le-Peuplier

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Villers-Le-Peuplier? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de vloer of warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Villers-Le-Peuplier. We bespreken topics als isolatie van deuren en spuitisolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-villers-le-peuplier-4280

 • Honderden euro’s p/jaar besparen
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Maak je huis stiller
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode4280
Gasverbruik22.120 kWh
Stroomverbruik3360 kWh
Gemiddelde energierekening€167,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de meest rendabele stappen om je woning in Villers-Le-Peuplier te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Villers-Le-Peuplier is interessant (vanaf € 950 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1800 en de besparing loopt op tot €225 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in België zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Villers-Le-Peuplier kost om en nabij de €4750. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Dit levert op om en nabij €940 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we nog meer alternatieve uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Isolatie schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Villers-Le-Peuplier (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Isoleren van een woning in Villers-Le-Peuplier kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Hieronder bekijk je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Villers-Le-Peuplier. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3500)
€805
(€4550)
€1140
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€265
(€2200)
€330
(€2850)
Spouwmuur€285
(€800)
€450
(€2250)
€810
(€3175)
HR++ glas€235
(€2425)
€265
(€4250)
€430
(€5275)
isolatie villers-le-peuplier 4280

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Villers-Le-Peuplier?

Waarom juist nu mijn huis in Villers-Le-Peuplier isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Watz of Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3325 en besparen tot €205 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Hierdoor ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitgebreide klussen zoals gevel-, dak of vloerisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Mr. Bricolage, Brico, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over de huidige isolatiepremie in Hannut

Door gebruik te maken van een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Hannut aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hannut
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door middel van tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Villers-Le-Peuplier wat schikt naar dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Villers-Le-Peuplier voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Villers-Le-Peuplier. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een prettig wooncomfort en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment