Woning isoleren Varsenare

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Varsenare? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de vloer isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina tref je bruikbare informatie over isolatie Varsenare. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van deuren en steenwol. Meteen besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-varsenare-8490

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder CO-2 belasting
 • Kan snel aangebracht worden
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteJabbeke
Postcode8490
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€166,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website lees jij de meest interessante acties om jouw woning in Varsenare te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Varsenare is goed te betalen (rond de € 940 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €205 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten variëren rond €1900 en de besparing loopt op tot €200 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals glaswol, icynene, dekens, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Varsenare kost ongeveer €5400. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €680 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Hiermee bespaar je circa €780 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Varsenare (juli 2024)?

Wil jij een lagere energierekening of een duurzame gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Varsenare is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2075 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Varsenare. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€735
(€4700)
€1230
(€8950)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€230
(€2100)
€365
(€3500)
Spouwmuur€310
(€800)
€580
(€2650)
€915
(€3450)
HR++ glas€200
(€2075)
€270
(€4225)
€370
(€4550)
isolatie varsenare 8490

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Varsenare?

Waarom zou ik mijn huis in Varsenare isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals OCTA+ en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450, dat betekent een winst van 270 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan achterhaalt u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide investeringen als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Handy Home. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Jabbeke

Via een speciale premie wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Jabbeke meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij een minimum van 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Jabbeke
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Varsenare wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan kom je erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Varsenare voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Varsenare. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen bieden jou een optimale leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment