Woning isoleren Moere

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Moere? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een paar maatregelen als je dak isoleren en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees je diverse informatie over isolatie Moere. Je leest uitvoerig over vraagstukken over isolatie van buitenmuren en purschuim. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-moere-8470

 • Besparen op energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Groene investering
 • Minder ongedierte
 • Een hoger energielabel

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gasverbruik21.980 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€172,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop ontdek je de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Moere te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moere is interessant (vanaf € 730 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn zo’n €1875 en het resultaat is zo’n €285 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Moere kost doorgaans €5550. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €690 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13300. Hiermee bespaar je plusminus €770, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we verschillende aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Moere (juni 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Moere is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Moere. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4100)
€875
(€6750)
€1210
(€9350)
Vloerisolatie€145
(€1050)
€205
(€1800)
€385
(€2950)
Spouwmuur€345
(€1275)
€420
(€2225)
€930
(€3275)
HR++ glas€220
(€2150)
€270
(€4050)
€375
(€4650)
isolatie moere 8470

Populaire Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Moere?

Waarom zou ik mijn huis in Moere isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus of Comfort Energy, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3475, dat betekent een winst van 225 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Handy Home, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Gistel

Door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Gistel meebetaalt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gistel
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Moere wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Moere voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Moere. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een optimaal binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment