Woning isoleren Marke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Marke? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. een isolatiemaatregel als HR++ glas en isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand bekijk je diverse informatie over isolatie Marke. We staan stil bij onderwerpen als de buitengevel isoleren en condensvorming. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-marke-8510

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Meer warmte en minder vocht
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKortrijk
Postcode8510
Gasverbruik22.110 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€167,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina achterhaal jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Marke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Marke is financieel toegankelijk (vanaf € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €190 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1975 en je bespaart al snel €265 per jaar. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Marke kost zo’n €5000. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1040. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Daarmee bespaar je ong. €790 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog een aantal rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Marke (juli 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en natuurlijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een woning in Marke kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2750 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1100 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Marke. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3550)
€585
(€4750)
€1070
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€240
(€2150)
€360
(€3450)
Spouwmuur€300
(€1275)
€610
(€2425)
€780
(€3400)
HR++ glas€220
(€2350)
€270
(€3025)
€355
(€5000)
isolatie marke 8510

Populaire Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Marke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Marke isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals OCTA+ of Wase Wind, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en dat bespaart tot €240 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grootse investeringen zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Kortrijk

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Kortrijk in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kortrijk
Het is evident: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Marke wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Marke voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Marke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren in een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment