Woning isoleren Snaaskerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Snaaskerke? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een investering als isolatie van muren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je uitgebreide informatie over isolatie Snaaskerke. Denk aan onderwerpen als radiatorfolie en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-snaaskerke-8470

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Verantwoorde investering
 • Voor iedere portemonnee
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteGistel
Postcode8470
Gasverbruik21.990 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€172,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website check je de meest interessante methodes om een woning in Snaaskerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Snaaskerke kan erg voordelig (al vanaf +/- € 720 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven bedragen zo’n €1925 en het resultaat is zo’n €220, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Snaaskerke kost doorgaans €5350. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het rendement is al snel €760, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Het rendement is pakweg €800 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we meerdere rendabele opties. In het gedeelte hierna praten we over de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Snaaskerke (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van de woning in Snaaskerke is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2050 m3. Dat komt neer op €1250 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be berekenen we de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Snaaskerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3850)
€615
(€6550)
€960
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€225
(€2350)
€375
(€2850)
Spouwmuur€225
(€1125)
€480
(€2425)
€875
(€3150)
HR++ glas€215
(€2350)
€335
(€3525)
€395
(€4575)
isolatie snaaskerke 8470

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Snaaskerke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Snaaskerke isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en dat levert gemiddeld op €230 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op die manier achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van isolatiepremie in Gistel

Met hulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Gistel voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Gistel
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Snaaskerke wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Geholpen door een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Snaaskerke voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Snaaskerke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment